Hieronder treft u een overzicht van onderzoeksmogelijkheden die wij u kunnen aanbieden.
In onze hoofdvestiging in Pijnacker worden operaties, röntgenologisch-, laboratorium- en bloedonderzoeken uitgevoerd, in aparte, daarvoor bestemde ruimtes, waaronder een operatiekamer, röntgenkamer, spreekkamer en een tandverzorgingsruimte.

Golden retriever

Digitale röntgendiagnostiek
Het direct-digitale röntgenapparatuur maakt met een klik haarscherpe röntgenfoto's met een hoge resolutie. Dat zorgt ervoor dat de kleinste details scherp in beeld kunnen worden gebracht. Bovendien kunnen de röntgenfoto's per e-mail worden doorgestuurd om te worden beoordeeld door een specialist röntgenoloog.

Digitale echo diagnostiek
Het digitale echo-apparaat kan worden ingezet voor de beoordeling van organen en zachte weefsels. Het kan onder meer worden gebruik voor drachtigheidsdiagnostiek, beoordeling van buikorganen en de thorax, en als ondersteuning bij het nemen van biopten.

Endoscopie
De endoscoop kan worden gebruik bij de beoordeling van de mondholten, neusholten en de diepe gehoorgang. Deze zijn vaak niet goed bereikbaar met echo of röntgendiagnostiek, en een endoscopie kan dan uitkomst bieden.

Chirurgie
In de ok verrichten wij sterilisaties en castraties, en chirurgische ingrepen aan weken delen en tumoren. Voor de orthopedische chirurgie verwijzen wij u in overleg naar een orthopedisch specialist.

Microscopie
Microscopie kan worden gebruikt voor onderzoek naar endo- en ecto-parasieten op de huid of in de ontlasting. Ook kan het worden gebruik voor onderzoek van een urinesediment en cytologie.

Bloedanalyse
Voor bloedanalyse beschikken wij over een Vettest en een Vetscan die gebruik kunnen worden om individuele bloedparameters en een algeheel bloedbeeld te kunnen analyseren.

Urineonderzoek
Met een urineonderzoek kan de concentratie en de verdeling van de samenstelling van de urine worden onderzocht. Ook kan het urine-sediment worden gecontroleerd op de aanwezigheid van blaaskristallen of gruis.